ჩასქროლე

აღმოაჩინე მეტი

მეცნიერებისა და ტექნოლოგიების სკოლა

Tbilisi Analysis & PDE Seminar

Dear Colleagues! Institute of Mathematics of the University of Georgia is pleased to invite you to the Online Tbilisi Analysis & PDE Seminar. The seminar is held bi-weekly on Mondays at 16:00 GMT (аt 17:00 CET, at 20:00 local time in Tbilisi).
Seminar on March 22

Speaker: Prof. Dr. Martin Costabel, IRMAR, Institut Mathématique Université de Rennes 1; https://perso.univ-rennes1.fr/martin.costabel/

The title of the lecture: “Sharp regularity results for electromagnetic fields in Lipschitz domains”

Abstract:The standard energy spaces for the time-harmonic Maxwell equations in a bounded 3-dimensional domain are the Hilbert spaces of square-integrable vector fields whose divergence and curl are also square-integrable and whose tangential or normal components are zero on the boundary. Elements of these spaces are known to have additional regularity. The classical Gaffney inequality (1951) states that their gradients are square-integrable if the domain is smooth, and it is clear that there is less regularity if the boundary has corners and edges. For Lipschitz domains, regularity in the Sobolev space of order 1/2 has been known for 30 years, and recently a domain has been constructed that shows that in the scale of Sobolev spaces this is sharp. By the principle that Maxwell singularities are carried by gradients, this regularity result can also be equivalently formulated as a regularity result for the classical Dirichlet and Neumann problems of the Laplacian on bounded Lipschitz domains. I will describe the context and motivation for the result and explain the construction of the domain and some of its additional properties.
Download poster: Link to Download

How to join: The seminar is organized on the Cisco Webex Meetings. If you are already registered, you don't need to register again. Otherwise, to join the seminar please send an e-mail to seminarim@ug.edu.ge or register here:https://forms.gle/xfQJ9fg1uqe7CrZw6

You will then receive further information.

Past Seminars here

Organizers:

1. R. Duduchava, Institute of Mathematics, University of Georgia, Tbilisi
  2. E. Shargorodsky, Department of Mathematics, King’s College London
  3. G. Tephnadze, Institute of Mathematics, University of Georgia, Tbilisi

Secretary:

M. Tsaava, Institute of Mathematics, University of Georgia, Tbilisi
Technical support:

Z. Vashakidze, Institute of Mathematics, University of Georgia, Tbilisi

ჩვენი სოციალური ქსელი
UG
კონტაქტი