„სტუმარ-მასპინძლობის სფეროსა და HoReCa სექტორში სწრაფად დასაქმების გზა - „საქართველოს უნივერსიტეტი“-ს კულინარიის აკადემია „არს გუსტო“-ზე გადის...“
UG კულინარიის აკადემია „არს გუსტო“-ს კულინარები
მზარეულთა პირველი პროფესიული სკოლა XIX საუკუნეში ინგლისში გახსნეს, მას შემდეგ კულინარული სასწავლებლები მსოფლიოს სხვადასხვა ქვეყანაში შეიქმნა... „საქართველოს უნივერსიტეტა“ კულინარიის აკადემია კი, 2023 წლის 6 ივნისს, იმ მიზნით დააარსა, რომ ევროპული განათლების მიღება ჩვენი ქვეყნიდან გაუსვლელად შესაძლებელი გამხდარიყო. ჩვენი კულიანარიის აკადემია „არს გუსტო“, სასწავლებლად იწვევს არა მარტო საქართველოში, არამედ საზღვაგარეთ მცხოვრებ უცხოელ - კულინარიის ხელოვნებით დაინტერესებულ მოყვარულ და გასტრონომიის სფეროში დასაქმებულ მოქალაქეებს.
UG კულინარიის აკადემია „არს გუსტო“ - ს ძირითადი მიზანია ქართული კულინარიული მემკვიდრეობის პოპულარიზაცია აკადემიურ ხარისხში ავიყვანოთ და ამასთან ერთად სტუდენტები მსოფლიო გემოების ხელოვნებას ვაზიაროთ.
ჩვენი აკადემიის კურსდამთვრებულები სრული აკადემიური, ზოგადი კურსების და მასტერ-კლასების მეშვეობით მსოფლიო კულინარიის ხელოვნებას ეუფლებიან. „არს გუსტო“ ამიერკავკასიაში ერთადერთი კულინარიული ჰაბია, სადაც კულინარიის ხელოვნების შესწავლა შესაძლებელია: ქართულ, ინგლისურ და ფრანგულ ენებზე.
ჩვენი სტუდენტები: მზარეულის, კონდიტერის, ბეიქერის და რესტორნის მენეჯმენტის საავტორო სასწავლო პროგრამების და მსოფლიოში წამყვანი კულინარიის უნივერსიტეტების გამოცდილებაზე დაყრდნობით და აპრობირებული მეთოდოლოგიით, HACCP-ის სტანდარტების გათვალისწინებით და საქართველოს განათლების სისტემის მიერ დადგენილი სტანდარტების სრული დაცვით, კულინარიის ხელოვნებას სრულყოფილად სწავლობენ;
ქართველი და უცხოელი წამყვანი სპეციალისტების: შეფ-მზარეულების, შეფ-კონდიტერების, რესტორატორების, სომელიეების, ბიზნეს-მენეჯერების, ნუტრიციოლოგების, აგრო-სპეციალისტების (ძირითადად, მეხორცეული, მერძეული და სასათბურე ჩითილების მიმართულებით) რესტორატორების, გასტრონომიული კულტურის მკვლევარების მეშვეობით სტუდენტები კულინარიულ უნარ-ჩვევებს გამოიმუშავებენ.
ჩვენი გუნდი სტუდენტების ცოდნის და ზოგადი თვალსაწიერის გაფართოებაზე ზრუნავს; „საქართველოს უნივერსიტეტი“-ს კულინარიის აკადემიის ხელმძღვანელობის მიერ შემუშვებულია წინსვლასა და განვითარებაზე ორიენტირებული 10 წლიანი სამოქმედო გეგმა; იმის გათვალისწინებით, რომ კულინარიის ხელოვნება სწრაფად განვითარებადი დარგია, ნებისმიერი პროფესიული თუ სამოყვარულო კურსის პროგრამა და სწავლების მეთოდები ყოველწლიურად ახლდება;
ჩვენი საზაფხულო სკოლის, ქართველი და უცხოელი კულინარების მასტერ-კლასების მეშვეობით - სტუდენტები ნამდვილ კულინარიულ სამყაროს ეზიარებიან; ეცნობიან ფერმერულ მეურნეობას და სათბურებიდან თეფშამდე თითოეულ ინგრედიენტს შეიმეცნებენ.
ჩვენი ჭკვიანი კულინარიული სკოლა შესაბამისი პროგრამების გათვალისწინებით, სრულად აღჭურვილია: თანამედროვე ტექნოლოგიებით შექმნილი უახლესი გასტრონომიული დანადგარებით და ინვენტარით, კომპიუტერული ტექნიკით და სათბურებით, მსოფლიოში წამყვანი სამეცნიერო ლიტერატურით და ელექტროული სასწავლო ბიბლიოთეკით, რაც უწყვეტი ფუნდამენტური სწავლის და განათლების მიღების გარანტიაა. თითოეული მაპროფილებელი სასწავლო პროგრამა რამდენიმე საფეხურიან კურსს მოიცავს;
სტუდენტების გარდა, გურმანებს, მოყვარულებს და პროფესიონალ მზარეულებს, კონდიტერებს და პურ-ფუნთუშეულის სპეციალისტებს შეუძლიათ გაიარონ: 1 კვირიანი, 1 და 3 თვიანი მოკლე - კონკრეტული მიმართულების მასტერ-კლასები და/ან სასერტიგიკატო კურსები, ასევე 6 თვეში დაეუფლონ სამზარეულოს ძირითად საფუძვლებს... 9 თვიანი კურსების შემთხვევაში, სამზარეულოს, რესტორნის მენეჯმენტის, საკონდიტრო და პურფუნთშეულის ხელოვნების მიმართულებით 3 საფეხურს გაივლიან; 12 თვიანი სრული კურსის დასრულებისთანავე კი, კულინარიულ შრომის ბაზარზე ყველაზე მოთხოვნად სპეციალისტებად, ან სულაც სუ-შეფებად ან შეფ-მზარეულებად იქცნენ;
სრულიად დამწყებ მოყვარულს, რომელიც ოცნებობს გახდეს ერთ-ერთი მაღალ ანაზღაურებადი, პოპულარული შეფ-მზარეული, შეფ-ბეიქერი, შეფ-კონდიტერი, რესტორატორი ან კულინარიული მკვლევარ-ბლოგერი სრული - 4 საფეხურისგან შემდგარი 1 წლიანი სასერტიფიკატო ინტენსიური კურსის გავლა მოუწევს. აღსანიშნავია ის ფაქტი, რომ ამიერკავკასიის ტერიტორიაზე არსებული აკადემიებისგან განსხვავებით, პროფესიონალ მზარეულებს, კონდიტერებს, ხაბაზებს და რესტორატორებს კვალიფიკაციის ასამაღლებელი მე-5, მე-6 და მე-7 საფეხურების დაუფლება მხოლოდ ჩვენს აკადემიაში შეუძლიათ.
ჩვენი UG კულინარიის აკადემია საქართველოში პირველი სრულყოფილი კულინარიული სასწავლებელია, სადაც ნებისმიერ მსურველს შეუძლია მსოფლიო სტანდარტების ევროპული და ამერიკული კულინარიის აკადემიის დონის განათლება მიიღოს და ჩვენი მეშვეობით განვითარდეს; „არს გუსტო“ 2022 წლის 6 ივნისს დაარსდა „საქართველოს უნივერსიტეტი“-ს ხელოვნების და ჰუმანიტარულ მეცნიერებათა სკოლის ბაზაზე და შესაბამისად პირველ სტუდენტებიც 2022 წლის 4 ოქტომბერს მიიღო. კურსდამთავრებულების 94 % კი, HoReCa სექტორის საუკეთესო სასტუმროებსა და რესტორნებში არიან დასაქმებულები, 6 % -მა კი საკუთარი ბიზნესი წამოიწყო.
ნებისმიერი სასერტიფიკატო პროფესიული სრული კურსის სილაბუსი მოიცავს: სავალდებულო თეორიულ (20-30 %) და პრაქტიკულ (70 – 80 %) მეცადინეობებს. სტუდენტები, 12 თვის განმავლობაში კვირაში 3 ან 4 დღის, დღეში 4 ან 5 საათის განმავლობაში პრაქტიკულ სამუშაოებთან ერთად, თეორიულ ცოდნასაც მიიღებენ.
სტუდენტები სწავლის პარალელურად - „საქართველოს უნივერსიტეტი“-ს კვების ობიექტებსა და პარტნიორ კომპანიებში დასაქმებამდე - სასწავლო პრაქტიკას, შემდეგ კი სტაჟირებას გაივლიან; გამოიმუშავებენ პროფესიულ უნარ-ჩვევებს, დაისწავლიან საკვების წარმოების სრულ ციკლს - ნედლეულის არჩევიდან დაწყებული, საავტორო საუცხოო კერძების საბოლოო შექმნამდე.
რატომ ირჩევენ „საქართველოს უნივერსიტეტი“-ს კულინარიის აკადემია „არსგუსტო“?
აკადემის მმართველი კომპანიის, მენეჯერების, კონსულტანტების, ქართველი და უცხოელი სპეციალისტების მეშვეობით სილაბუსი, სასწავლო პროგრამები, მოდულები და ლიტერატურა დამუშავებულია: ქართულ, ინგლისურ და ფრანგულ ენებზე.
სხვადასვა პროფესიული კვალიფიკაციის პროგრამების მოცულობა და ხანგრძლივობა:
ქართულ და ინგლისურ ენოვან სექტორებზე, 1 წლიან პროფესიული კურსები:
კურსები, რამდენიმე სასწავლო პროგრამის და მოდულისგან შედგება.
სრული კურსების დასრულების შემდეგ, დაგროვებული კრედიტების და საგამოცდო შეფასებების მიხედვით, კურსდამთავრებულს შემდეგი კვალიფიკაცია მიენიჭება: -
ქართული და ინგლისურ ენოვანი სექტორების ნებისმიერი პროფესიული კურსის: პირველი, მეორე, მესამე და მეოთხე საფეხურებზე - სწავლის ხანგრძლივობაა 12 თვე, მათ შორის 10 თვე თბილისის კამპუსში, სწავლის პარალელურად 2 თვე საზაფხულო სკოლასა და/ან წლის განმავლობაში პრაქტიკული სამუშაოები კაფეებსა და რესტორნებში; პროგრამის მოცულობა: 48 კრედიტი;
პროგრამებზე დაშვების წინაპირობა: ზოგადი საბაზო განათლება;
მიღების წესი: გასაუბრების საფუძველზე;
პროგრამებზე დაშვების წინაპირობა: პროფესიული (კულინარიული) საბაზო განათლება;
მიღების წესი: გასაუბრება, ტესტირება და კულინარიული გამოცდის საფუძველზე;
პროგრამებზე დაშვების წინაპირობა: სრული ზოგადი განათლება, პროფესიული საბაზო კულინარიული განათლება;
მიღების წესი: გასაუბრება, ტესტირება ზოგადი უნარ-ჩვევებში და პრაქტიკული პროფესიული გამოცდის საფუძველზე.
პირველი, მეორე და მესამე საფეხურებისგან შემდგარ პროგრამებზე დაშვების წინაპირობა: საბაზო ზოგადი განათლება;
მიღების წესი: გასაუბრების საფუძველზე;
მეოთხე, მეხუთე და მეექვსე საფეხურებიზე, კვალიფიკაციის ასამაღლებელ პროფესიულ პროგრამებზე დაშვების წინაპირობა: სრული ზოგადი განათლება, პროფესიული საბაზო კულინარიული განათლება;
მიღების წესი: გასაუბრება, ტესტირება ზოგადი უნარ-ჩვევებში და პრაქტიკული პროფესიული გამოცდის საფუძველზე;
თითოეულ ჯგუფში 12 სტუდენტი სწავლობს.
UG კულინარიის აკადემია „არს გუსტო“-ს ხელმძვანელები და ლექტორები:
სტუდენტებს, მსოფლიო კულინარიის ხელოვნებას, საქართველოში და საზღვარგარეთ HoReCa სექტორში, მოღვაწე მაღალი კვალიფიკაციის მქონე ლექტორები, მზარეულები, კონდიტერების, ხაბაზები, მკვლევარები და რესტორატორები, ასწავლიან; მათ შორის პერმანენტულად მასტერ-კლასებს და უტარებენ/უტარებდნენ: ფრანგი ისმაელ ოუანანი, იტალიელი ბრენდ-შეფი ენცო ნერი, ესპანელი და პორტუგალიელი ბრენდ-შეფები, Radisson Blu Iveria Hotel Tbilisi-სა და Holiday Inn Tbilisi -ის ბრენდ-შეფები.
საკონდიტრო ხელოვნების დეპარტამენტის ხელმძღვანელია, 25 წლიანი გამოცდილების მქონე, საქართველოსა და ჩეხეთში 5 ვარსკვლავიანი სასტუმროების მოქმედი ბრენდ-შეფი ანა ვარდიაშვილი-წულეისკირი, რომელიც სტუდენტებს, შემდეგ მოდულებს შეასწავლის:
1.კლასიკურ კონდიტერიას, ტორტებს, შოკოლადის ხელოვნებას, მარციპანს, ჭიქის დესერტებს და ჩაროზს;
2. ფრანგული და იტალიური საკონდიტრო ხელოვნების სრულ კურსს;
3.პურ/ფუნთუშეულის ხელოვნების დეპარტამენტის და პროგრამების ხელმძღვანელია, 30 წლიანი გამოცდილების მქონე პროფესიონალი ბეიქერი, ლექტორი, სასტუმრო „Radisoon Blu Iveria, Tbilisi“-ს საკონდიტრო დეპარტამენტის ხელმძვანელი, შეფ-კონდიტერ-ბეიქერი - თეა თუთაშვილი;
მსოფლიო და ქართული კულინარიის ისტორიის და გასტრონომიული ტურიზმის დეპარტამენტის და პროგრამების ხელმძღვანელი ლექტორი და მკვლევარი - ნანა კობაიძე;
აზიურ და იაპონური კულინარიის დეპარტემნტის ხელმძღვნელია მრავალწლიანი გამოცდილების მქონე, საქარველოში არსებული პოპულურული აზიური რესტორნების მოქმედი ბრენდ-შეფი - გიორგი ლისენკო;
ქართული და ევროპული კულინარიული დეპარტამენტის ხელმძღვანელია, 35 წლიანი გამოცდილების და მაღალი კვალიფიკაციის მქონე მოქმედი, ბრენდ-შეფი ინგა ხომერიკი, რომელიც ამავდროულად 5 ვარსკვლავიანი სასტუმროების, რესტორნებისა და კაფეტერიების ბრენდ-შეფია.
„საქართველოს უნივერსიტეტი“-ს კულინარიის აკადემია „არს გუსტო“- აღმასრულებელი დირექტორი (CEO) და ლექტორი - ეკატერინე ნადაშვილი, რომელიც გახლავთ შემდეგი აკადემიური პროგრამების ავტორი:
ზემოთ ჩამოთვლილი ნებისმიერი კურსის, სრული პროფესიული სასწავლო კურსი მოიცავს 4 (პირველი, მეორე, მესამე და მეოთხე) და 3 (მეხუთე, მეექვსე და მეშვიდე) საფეხურს:
კურსდამთავრებულთა კარიერული შესაძლებლობები:
კულინარიის აკადემიის ნებისმიერი საფეხურის შესაბამისი სასერთიფიკატო პროგრამის დასრულების შემდეგ პირს შეუძლია დასაქმდეს HoReCa სექტორსა და სტუმარ-მასპინძლობის სფეროში.კულინარიული და გასტრონომიული სფერო ფართო სპექტრს მოიცავს, კულინარიის აკადემიის დასრულების შემდეგ, კურსდამთავრებულები დაეუფლებიან შემდეგ უნარ-ჩვევებს, ტექნიკებს, ტექნოლოგიებს და თეორიულ ზოგად განათლებას,
„სრული კულინარიის“ თითოეული მოდულის კვალიფიკაციის საფეხური მოიცავს 48 კრედიტს და აერთიანებს შემდეგ საგნებს:
მსოფლიო საკონდიტრო, მზარეულის, ბეიქერის ან რესტორატორის ხელოვნების სრული კურსების შესწავლისას, სტუდენტებს შეუძლიათ 1 დამატებითი - სამზარეულო მაინორ კურსის შერჩევა;
პრაქტიკული სამუშაოები საზაფხულო სკოლაში:
მეხუთე-მეექვსე და მეშვიდე საფეხურების წარჩინებული სტუდენტებისაზაფხულო სკოლაში ისწავლიან და იცხოვრებენ კულიანიის აკადემიის ფასანაურის კამპუსში.
ამავე კურსების სტუდენტები, რომლებიც საკუთარი სურვილით შეარჩევენ მაინორ საგანს, ფასანაურის საზაფხულო სკოლაში ქართულ ავთენტურ სამზარეულოს და ყასბის პროფესიასთან ერთად დაეუფლებიან;
სრული, ზოგადი და მაინორ-კურსების წვლილი სასწავლო პროგრამებში:
სტუდენტები სამომავლოდ პრაქტიკულ სამუშაოებთან ერთად სწავლობენ: ისტორიის, გეოგრაფიის, მსოფლიო კულინარიული კულტურის და გასტრონომიულ მეცნიერებებს და იმუშავებენ პროფესიონალი შეფების და მენეჯერების უნარ-ჩვევებს, მათ შორის:
სასწავლო კურსი და სწავლის მეთოდები:
ჩვენი სკოლის სწავლის მეთოდები და სტრატეგია დაფუძნებულია ისეთი უნარების გაუმჯობესებასა და მათ გამომუშავებაზე, როგორიცაა:
სწავლება და სწავლის მეთოდი, ძირითადი სასწავლო აქტივობები და ხელსაწყოები:
ტექნიკური შესაძლებლობების, მახასიათებლების სპეციფიკაციებიდან გამომდინარე, სწავლა შეიძლება რამდენიმე მეთოდით განხორციელდეს, მათ შორის ზემოთ მოყვანილი აპრობირებული თემებით, ტექნიკით, მეთოდოლოგიით და პრაქტიკული კურსებით. ჩვენი აკადემიის თითოეული საფეხურის სრული კურსი, მოიცავს 12 თვეს და შესაბამისად გადანაწილებულია კრედიტების რაოდენობა. სასწავლო პროგრამა მსოფლიოში წამყვანი კულინარიული სკოლების, უნივერსიტეტების და კოლეჯების გამოცდილი მეთოდით არის შექმნილი. პურ-ფუნთშეულის, საკონდიტრო ხელოვნების, რესტორნის საქმის და მზარეული კურსები საფეხურების მიხედვით არის გაწერილი, ისევე როგორც კონკრეტული მოკლევადიანი მასტრ-კლასები და მაინორ პროგრამები.
ძირითადი კურსების გარდა, სტუდენტებს: მაინორ და საზაფხულო სკოლის კურსების გავლა მოუწევთ და/ან სწავლის პერიოდში სტაჟირებას გაივლიან (გადიან) ჩვენს პარტნიორ სასტუმროებში, რესტორნებში, კაფეებსა და ჰიპერმარკეტებში, მათ შორის: „ჰილტონ გარდენ ინნ“ - თბილისი, „რადისონ ბლუ ივერია“-სა და „რადოსონ ბიჩ“-ში, „ქეთო და კოტე“-ში, „აკვა მარინში“, „გუდვილში“; სადაც ძირითადად პრაქტიკული (70 %) სამუშაოებს შეასრულებენ და თეორიული (30 %) ცოდნას მიიღებენ.
„საქართველოს უნივერსიტეტი“-ს კულინარიის აკადმია „არს გუსტო“ წელიწადში 4 -ჯერ აცხადებს მიღებას: მზარეულის, კონდიტერის, ბეიქერის, მზარეულ-რესტორატორის, კონდიტერ-რესტორატორის, ბეიქერ-რესტორატორის, რესტორატორის და ვეგეტარიანულ-ვეგანურ სასერტიფიკატო კურსებზე;
თითოეული სასერტიფიკატო პროფესიული კურსის ხანგრძლივობა: 12 თვე და სწავლის პარალელურად 2 თვიანი სასწავლო პრაქტიკა მაპროფილებელ დაწესებულებებში:
კურსის ინტენსივობა და ხანგრძლივობა: კვირაში სამჯერ 5 საათის განმავლობაში; ან კვირაში 4-ჯერ - 4 საათის განმავლობაში
სწავლის ღირებულება:
ქართულ ენოვან სექტორზე, ნებისმიერი 1 წლიანი სრული პროფესიული კურსის ღირებულება 2500 დოლარის ეკვივალენტი ეროვნულ ვალუტა - ლარში. გადახდა 3 ეტაპად; ერთიანი გადახდის შემთხვევაში - 2250 დოლარის ეკვივალენტი ლარში;
უცხოურ ენაზე (ინგლისური, ფრანგული) ენოვანი ნებისმიერი 1 წლიანი სრული პროფესიული კურსის ღირებულება 3000 დოლარის ეკვივალენტი ეროვნულ ვალუტა - ლარში. გადახდა 2 ან 3 ეტაპად; ერთიანი გადახდის შემთხვევაში 2700 დოლარის ეკვივალენტი ეროვნულ ვალუტა - ლარში;
ქართულ ენოვან სექტორზე, ნებისმიერი 9 თვიანი სრული პროფესიული კურსის ღირებულება 2000 დოლარის ეკვივალენტი ეროვნულ ვალუტა - ლარში. გადახდა 3 ეტაპად; 36 კრედიტი;
უცხოურ ენაზე (ინგლისური, ფრანგული) ენოვანი ნებისმიერი 9 თვიანი სრული პროფესიული კურსის ღირებულება 2500 დოლარის ეკვივალენტი ეროვნულ ვალუტა - ლარში. გადახდა 3 ეტაპად; 36 კრედიტი;
ქართულ ენოვან სექტორზე, ნებისმიერი 6 თვიანი სრული სამოყვარულო კურსის ღირებულება 1500 დოლარის ეკვივალენტი ეროვნულ ვალუტა - ლარში. გადახდა 3 ეტაპად; 24 კრედიტი;
უცხოურ ენაზე (ინგლისური, ფრანგული) ენოვანი ნებისმიერი 6 თვიანი სრული სამოყვარულო კურსის ღირებულება 2000 დოლარის ეკვივალენტი ეროვნულ ვალუტა - ლარში. გადახდა 2 ეტაპად; 24 კრედიტი;
ქართულ ენოვან სექტორზე, ნებისმიერი 3 თვიანი სრული სამოყვარულო კურსის ღირებულება 1000 დოლარის ეკვივალენტი ეროვნულ ვალუტა - ლარში. გადახდა 2 ეტაპად; 12 კრედიტი;
უცხოურ ენაზე (ინგლისური, ფრანგული) ენოვანი ნებისმიერი 3 თვიანი სრული სამოყვარულო კურსის ღირებულება 1500 დოლარის ეკვივალენტი ეროვნულ ვალუტა - ლარში. გადახდა 4 ეტაპად;
„საქართველოს უნივერსიტეტი“-ს სტუდენტებისა და თანამშრომლებისთვის 10 პროცენტიანი ფასდაკლება ვრცელდება და ღირებულების პირველი 20 % -ის გადახდის შემდეგ, ყოველი მომდევნო თვის დასაწყსიში ყოველთვიურად შეძლებენ სწავლის ღირებულების გადაიხდიან.
15 %-იანი ფასდაკლებით ისარგებლებენ: მრავალშვილიანი ოჯახის და სოციალურად დაუცველი ოჯახის წევრები, მარტოხელა დედები, შშმ პირები და ერთი ოჯახის წარმომადგენლები;
სწავლის დასრულებისთანავე შესაბამისი კვალიფიკაციის დამადასტურებელი სერტიფიკატი გაიცემა;
სტუდენტი ვალდებულია სწავლის პერიოდში იყოს მოწესრიგებული, დაიცვას ჰიგიენური ნორმები, ეთიკის კოდექსი, შინაგანაწესი, დაესწროს ლექციებს, თითოეულ საგანში შეასრულოს ლექტორის/პედაგოგოს მიერ მოცემული დავალებები, ჩააბაროს ტესტები/გამოცდები და დაიმსახუროს დადებითი შეფასება, პროგრამით გათვალისწინებულ თითოეულ კურსში/ტრენინგში/სასწავლო პრაქტიკასა და სტაჟირებაზე (ასეთის არსებობის შემთხვევაში)
შუალედური გამოცდები კურსების შესაბამისად, ჩატარდება წელიწადში 3 ან 4- ჯერ, ტესტირება წელიწადში 9-ჯერ, ფინალური ერთხელ.
სტუდენტის ცოდნა შეფასდება 100 ქულიანი სისტემით. სასწავლო პრაქტიკით გათვალისწინებულ საგანში შეფასება მრავალი კომპონენტისგან შედგება., მათ შორის: ტექნოლოგია/ტექნიკა, სტრუქტურა, სერვირება, გემო, სანიტარულ-ჰიგიენური ნორმა, დასწრება და ქცევითი უნარები.
ერთი კრედიტი ასახავს პროფესიული სტუდენტის სასწავლო საქმიანობას 25 ასტრონომიული საათის განმავლობაში. სტუდენტმა სასწავლო პროცესის განმავლობაში ყველა საგანში ჯამურად უნდა დააგროვოს 45/48 კრედიტი.
კრედიტის მისაღებად პროფესიული სტუდენტის სასწავლო საქმიანობა თეორიის კომპონენტის ფარგლებში მოიცავს ლექციაზე დასწრებას/სამუშაო ჯგუფში მუშაობას, დამოუკიდებელ მეცადინეობას (მათ შორის დავალებების შესრულებას) და გამოცდების მომზადება-ჩაბარებას, ხოლო პრაქტიკის კომპონენტის ფარგლებში, ლექციებზე დასწრებას, გუნდურ და ინფივიდუალურ პრაქტიკულ მეცადინეობასა და გამოცდის ჩაბარებას.
პროფესიული სტუდენტის მიღწევების შეფასება:
1.კრედიტის მიღება შესაძლებელია მხოლოდ სილაბუსით გათვალისწინებული სწავლის შედეგების მიღწევის შემდეგ, რაც გამოიხატება ერთ-ერთი დადებითი შეფასებით.
შეფასების სისტემა უშვებს:
(A) ფრიადი – მაქსიმალური შეფასების 91% და მეტი;
(B) ძალიან კარგი – მაქსიმალური შეფასების 81-90%;
(C) კარგი – მაქსიმალური შეფასების 71-80%;
(D) დამაკმაყოფილებელი – მაქსიმალური შეფასების 61-70%;
(E) საკმარისი – მაქსიმალური შეფასების 51 –60%;
(FX) ვერ ჩააბარა – მაქსიმალური შეფასების 41-50%, რაც ნიშნავს, რომ პროფესიულ სტუდენტს ჩასაბარებლად მეტი მუშაობა სჭირდება და ეძლევა დამოუკიდებელი მუშაობით დამატებით გამოცდაზე ერთხელ გასვლის უფლება ;
(F) ჩაიჭრა – მაქსიმალური შეფასების 40% და ნაკლები, რაც ნიშნავს, რომ პროფესიული სტუდენტის მიერ ჩატარებული სამუშაო არ არის საკმარისი და მას საგანი ახლიდან აქვს შესასწავლი.
ა. შუალედურ შეფასებას;
ბ. შესრულებული დავალებების შეფასებას (მხოლოდ თეორიული საგნის შემთხვევაში);
ბ) დასკვნითი გამოცდის შეფასებას.
გამოცდების, ჩათვლების, დავალებების ჩაბარების თარიღებს, ადმინისტრაციასთან შეთანხმდებით ადგენს ლექტორი. სტუდენტებს თარიღები ეცნობება 1 კვირით ადრე.
სტუდენტმა აუცილებლად უნდა მიიღოს დადებითი შეფასება პროგრამით გათვალისწინებულ თითოეულ საგანში/კურსში/ტრენინგში/. შეფასებები დანართის სახით დაერთვება სერტიფიკატს.
უარყოფითი შეფასების დროს გაიცემა ცნობა, რომ აღნიშნული პირი ისმენდა ლექციებს;
პროფესიულ კურსებზე: დავალებების შეუსრულებლობის, ტესტირების უგულველყოფის, სემესტრში ჯამური ლექციების 30 აკადემიური საათის უმიზეზოდ გაცდენის, შუალედური და ფინალური გამოცდების და საკურსოს ნაშრომის არ წარმოდგენის შემთხვევაში სერტიფიკატი არ გაიცემა.
კურსის თვითნებურად შეწყვეტის, ან პერმანენტულად უმიზეზოდ ლექციების გაცდენის შემთხვევაში გაიცემა ერთჯერადი ცნობა, რომ ის ირიცხებოდა კულინარიის აკადემიაში “არს გუსტო”.
ისწავლე - სამხრეთ რეგიონში არსებულ კერძო უნივერსიტეტებს შორის ნომერ პირველი უნივერსიტეტის კულინარიის აკადემიაში „არს გუსტო“ და ჩვენი მეშვეობით დასაქმდი!!! აირჩიე ხარისხი და მიიღე ევროპული განათლება!!!
„ისწავლე და შექმენი შენი ცხოვრების რეცეპტი, რადგან ჩვენთან სწავლა ძირიდან კენწერომდე ტკბილი და გემრიელია“.
რეგისრაციისთვის მსურველმა აბიტურიენტებმა CV და სამოტივაციო წერილი უნდა გამოაგზავნონ ელექტრონული ფოსტის შემვეობით, შემდეგ მისამართზე:
ან მონაცემები ჩააბარეთ „საქართველოს უნივერსიტეტი“-ს კულინარიის აკადემია „არს გუსტო“-ს ადმინისტრაციას, შემდეგ მისამართზე: თბილისი, დიდი დიღომი, მირიან მეფის ქ. 21;
დამატებითი კითხვების შემთხვევაში დაგვირეკეთ ან მოგვწერეთ:
ტელ: (+995) 599 72 25 60, ან Facebook Messenger – ის მეშვეობით;
მისამართი: თბილისი, დიდი დიღომი, მირიან მეფის ქ. # 21
ან სწავლის ღირებულების პირველი 25%, 33% ან 50 % უნდა ჩაირიცხოს საბანკო ანგარიშის ნომერზე, რომელიც მითითებული იქნება ხელშეკრულებაში, ხელშეკრულების გაფორმებიდან 3 სამუშაო დღის განმავლობაში, ისევე როგორც, ხელშეკრულებით გათვალისწინებულ ვადებსა და პერიოდში. რეკვიზიტები გადმოგეცემათ ადგილზე, ხელშეკრულების გაფორმების დღეს.
საბუთების მიღება და რეგისტრაცია, ჯგუფების სრულ შევსებამდე გრძელდება.
ვებ-გვერდის მისამართია
https://ug.edu.ge/ge/ars-gusto
დაგვიმეგობრდი და გაიგე ყოველდღიური სიახლეები Facebook, Instagram და Tik-Tok გვერდების მეშვეობით:
https://www.instagram.com/ug_arsgusto/
https://www.tiktok.com/@arsgusto
Google Maps
https://www.google.com/maps/place/Ug+Culinary+academy+Ars+gusto/@41.7765529,44.7127616,12z